Треньорът на Брест след победния дебют в ШЛ: Беше магическо

Старши треньорът на Брест – Ерик Рой, определи като „магическа“ победата с 2:1 над гостуващия Щурм (Грац) в първия кръг на Шампионската лига. Французите направиха успешен дебют в най-престижния европейски клубен турнир, въпреки че приеха съперника в Гингам, на 110 километра от клубния си стадион, който не получи лиценз за надпреварата.

„Горд съм. Обичам отбора и момчетата. Те вече ми дадоха толкова много през миналия сезон и не беше лесно да си представя, че могат да продължават по същия начин. Но в този мач те отново бяха там, дадоха всичко от себе си. Много съм доволен от представянето ни, нямам почти никакви забележки с изключение на ситуацията в края на първото полувреме, в която получихме гола, който можеше да бъде избегнат. Това определено щеше да ни помогне да изхабим значително по-малко нерви след почивката и особено в последните минути“, коментира Рой.

„Като за дебютен мач в Шампионска лига момчетата напълно овладяха емоциите си, както ги помолих. Това беше много важно, защото именно емоциите могат да канализират един успех, но в същото време могат и да те провалят, ако не ги удържиш. Днес всички се представиха на най-високо ниво. Беше магическо. Поздравявам футболистите, които бяха актьорите на терена. За мен беше удоволствие да ги гледам“, добави той.

„Момчетата не ме изненадаха, защото съм наясно какво могат и смятам, че най-доброто тепърва предстои. Ние сме от последната четвърта урна и всеки си прави сметки да спечели точки срещу нас. Затова знаем, че ще имаме много по-тежки мачове в този турнир срещу съперници от още по-високо ниво. Може да се каже, че Грац е отбор от нашата черга, но ние доказахме, че заслужаваме мястото си в Шампионската лига. Има огромно задоволство от спечелените първи три точки. Дори може да считаме, че сме на върха на класирането. Да, нямаме головата разлика на Байерн Мюнхен (б.а. – 9:2 след победата над Динамо Загреб), но имаме същия точков актив като тях“, каза още наставникът на французите.

Във втората си среща от турнира на 1 октомври Брест ще гостува на австрийския РБ Залцбург.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели