Росен Желязков направи Денков на 2 стотинки пред цяла България

Росен Желязков размаха пръст и направи остра забележка на Николай Денков. Това стана по време на участието им в „Панорама“. Бившият премиер не спря да повтаря като латерна заучените фрази, които са вече като емблема на популизма на ПП-ДБ.

В един момент Желязков се намеси, влизайки в бившата му роля на председател на НС.

„Ще помоля господин Денков да се въздържа от 2 неща. В това студио не може да бъде говорено по такъв начин, не може да се обижда политическа партия като ГЕРБ. Когато ви подкрепяхме, всички органи можеше да бъдат сменени, а не да се направят тези щуротии с Конституцията“, отсече Желязков.

България не само не е на пауза, а е на бързи обороти. За 3 години отиваме към седми избори. Това е такава скорост към нищото, че не можем да го осъзнаем.

В 51-ия парламент трябва да спрем на пауза,

за да дадем възможност държавата да спре да върви по инерция. Това заяви още депутатът на ГЕРБ – СДС.

Системите имат нужда от стабилност. Топката е винаги в управляващото мнозинство.

Когато спечелиха Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) те нямаха мнозинство, когато спечели ГЕРБ не получихме подкрепа, защото всички казаха, че няма да работят с нас. Този политически егоизъм трябва да спре, подчерта той.

Властта не е самоцел, тя е средство за постигане на цели. Трябва отсега да търсим решение. Дали ще го наречем „джентълменско” или друг тип сътрудничество, трябва да намерим изход, призова Желязков.

Единственото, което чух от колегите е, че

търсим премиер като Марио Драги.

Равно отдалечен кандидат е невъзможна хипотеза, защото това би бил апатичен кандидат. Изпълнителната власт се крепи на мнозинството на законодателната власт, а не на отдалечеността от нея.

Поемането на политическата отговорност и подкрепа на първата политическа сила, независимо коя е тя. В противен случай ще продължим към тази посока на неуправляемост. Инатът на ПП показва политическо дилетантство. Надявам се да го преодолеят, каза още представителят на ГЕРБ.

Сподели