Цветан Бахчеванов и Мая Русева са победителите в шестото издание на „Поморие рън“

Шестото издание на „Поморие рън“ се проведе по уникалното трасе между Поморийското езеро и Черно море. Класическата дистанция, която е 10.25 километра и включва 600 метра асфалт, 4.8 км бягане по пясък и 4.8 метра бягане по черен път, беше измината най-бързо от Цветан Бахчеванов (Атлет 2004, Малко Търново) с 43:32 минути.

Негов подгласник стана бившият шампион на България по маратон Илия Куцаров с 44:25, а трети е националният състезател в бяганията на дълги разстояния от близкото минало Йордан Петров (Тангра, Варна) с 45:57 минути.

При жените убедителна победа взе девойката от Черно море-Атлетик (Варна) Мая Русева, която надбяга повечето мъже и финишира с повече от осем минути пред следващата в подреждането с 48:19. Жанина Караиванова (Тангра, Варна) е втора с 56:43, а третото място на стълбичката беше за Петя Ковачева (Тангра, Варна) с 57:16 минути. Това бе втора победа за Мая Русева в „Рън България“ след първото й място в „Созопол рън“ на 20 април.

В късата дистанция от 2024 метра се включиха деца, родители, любители и начинаещи бегачи, както и кметът на община Поморие Иван Алексиев, който даде стартът на дългата дистанция.

Първите шест при мъжете и жените получиха парични награди, а призовата тройка ваучери и тениски.

Снимка: Жечо Планински

Следвай ни:

Сподели